Plaats Leuke uitstapjes in de buurt

Gardaland

Gardaland is het grootste en meest geliefde attractiepark van Italië, gelegen op slechts 4 km van Camping Piani di Clodia. Het park heeft een omvang van een indrukwekkende 550.000m² en trekt jaarlijks meer dan 2,5 miljoen bezoekers. Het park is opgedeeld in drie delen: Gardaland Park, Gardaland Sea Life en een hotelgebied. In Gardaland Park kun je zo’n vijftig attracties ontdekken, van spannende achtbanen en waterattracties tot meerdere bioscopen en een spectaculaire vrije val.

Voor de jongste bezoekers is er het betoverende “Fantasy Kingdom” & Peppa Pig Land. Sinds de opening in 1975 is het park flink gegroeid en draait alles om de leuke mascotte, Prezzemolo, een draak met rood haar. Bij Gardaland Sea Life duik je in de onderwaterwereld met ongeveer 37 enorme aquaria vol met meer dan honderd verschillende vissoorten. Hier zijn thematische gebieden, waaronder een koraalrif, een octopustuin, een onderwatertunnel en zelfs een show.

Het park is een van de meest prominente pretparken van Europa en is gelegen aan de zuidoostelijke oever van het Gardameer. De themagebieden zijn zorgvuldig ontworpen en brengen je naar werelden geïnspireerd door geschiedenis, geografie, ruimte en fantasie: echt super cool! Bij de receptie van Camping Piani di Clodia kun je tickets reserveren voor Gardaland.