Plaats Leuke uitstapjes in de buurt

Peschiera del Garda

Peschiera del Garda, een charmant vestingstadje aan het zuidelijkste puntje van het Gardameer, is de plek om te genieten van kleurrijke huisjes, gezellige horecagelegenheden en een flinke dosis historie! Hier vind je talloze bars, winkels en restaurants die je culinair verrassen, vanaf Camping Piani di Clodia is het slechts 15 minuten rijden met de auto. Dit stadje, strategisch gelegen waar de rivier de Mincio het Gardameer verlaat, heeft door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld. Dat zie je terug in de prachtige architectuur en indrukwekkende vestingwerken die vroeger bescherming boden.

De vestingwerken, gebouwd in de 16e eeuw, strekken zich uit over 2,3 km en zijn een toonbeeld van Venetiaanse militaire architectuur. Versterkt tijdens de periodes van Napoleon en de Oostenrijkers, staan deze werken sinds 2017 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het blijft fascinerend hoe de Romeinen deze plek gebruikten als verbinding met de Po en de Adriatische Zee.

Tijdens je bezoek aan Peschiera moet je zeker de tijd nemen voor een wandeling door de sfeervolle oude binnenstad, omringd door middeleeuwse vestingmuren. Laat je verrassen door de kleine kerkjes, schilderachtige pleintjes en geniet van de levendige haven. De natuurlijke schoonheid van het landschap, met uitzicht op de bergen, maakt een autoritje rond het meer een ervaring op zich. In de omgeving van Peschiera del Garda is er ook genoeg te doen, zoals een bezoek aan het pretpark Gardaland of de historische stad Verona, beide populaire dagtrips.