Plaats Leuke uitstapjes in de buurt

Bardolino

Bardolino, gelegen aan het zuidoosten van het Gardameer op 8 kilometer van Camping Piani di Clodia, heeft voor elke leeftijd eigenlijk wel iets te bieden: cafés, restaurants en winkels en een rijke geschiedenis: hier valt genoeg te zien en te ontdekken! Bardolino is grotendeels autovrij en je komt er veel historische elementen tegen, zoals de middeleeuwse muren uit de twaalfde eeuw. Hoewel niet alles bewaard is gebleven, zijn de Porta San Giovanni en de Porta Verona, gelegen aan de noord- en zuidzijde van het dorp, nog steeds te bewonderen. En de huizen in mooie pasteltinten maken het plaatje compleet!

Net als Lazise heeft Bardolino een sfeervolle haven en een toeristische wandelpromenade. Bardolino was een van de eerste plaatsen aan het Gardameer waar toerisme zich ontwikkelde en is daarom ook een van de populairste plekken langs het meer. De wekelijkse markt op donderdag is een echte trekpleister waar je van alles kunt vinden, van groenten en fruit tot kleding en wijn.

En vergeet niet de meer dan 65 wijngaarden in de buurt te bezoeken. Sla een fles wijn in bij een van de lokale wijnboeren of in een van de gezellige winkeltjes in Bardolino en tover direct een glimlach op het gezicht van jouw gezelschap eenmaal terug op Camping Piani di Clodia!